Isivol

Isivol is een volleybalvereniging uit Sint Isidorushoeve waarbij teamgevoel en spelplezier voorop staat. Al 47 jaar wordt het spel met veel plezier uitgevoerd waarbij we nu beschikken over 149 leden. 

Over Isivol

Volleybalvereniging Isivol Historie.

In ons dorp St. Isidorushoeve is het verenigingsleven zeer actief aanwezig. Door de komst van het Gemeenschapshuis “ ’t Meuken”  in 1974, waarbij ook een sportzaal werd gerealiseerd, ontstond de mogelijkheid om zaalsporten te beoefenen.

In het voorjaar van 1976 nam de toenmalige K.P.J. “Los Hoes” het initiatief om een zelfstandige volleybalvereniging op te richten. Uit een enquête werd gekozen voor de naam Volleybalvereniging Isivol (Isidorushoeve Volleybal) en werd de vereniging officieel notarieel opgericht op 26 oktober 1976.

In het begin was het hard werken voor het bestuur om een geschikte avond, een trainer etc. te vinden. We zijn begonnen op de vaste woensdagavond met als 1e trainer Ko Antvelink. De heren trainden eerst, waarna de dames. Er werden onderlinge wedstrijden met buurtverenigingen, een taart- en buurvolleybaltoernooi georganiseerd. Om volleybal meer te stimuleren werd voor de jeugd één uur per week gratis training gegeven, welke o.a. kenbaar werd gemaakt in ons dorpblad “het Hoevetje”. Na een jaar, tweede helft 1977, is tijdens de jaarvergadering de leden een uiteenzetting gegeven van het wel en wee van volleybal in competitieverband. Wat komt er allemaal bij kijken en is het haalbaar? In die tijd waren de spelers verplicht om een sportkeuring te ondergaan. De vereniging was ook al verplicht om scheidsrechters te leveren om wedstrijden te fluiten. Met ingang van 1 september 1977 zijn we toegetreden tot de NeVoBo. Onze sportzaal is in oktober goed gekeurd voor het spelen van wedstrijden. In november 1977 is het dames team ingedeeld in de 4e klasse van de NeVoBo. De wedstrijden werden op de zaterdagmiddag gespeeld. 

Nou 47 jaren verder is de club sterk gegroeid. Op dit moment hebben wij 1 heren team, 6 dames teams, 1 dames recreanten, 4 meisjes teams en 6 mini teams aan het spelen.